Podcast: Verborgen pareltje in de stad

Enkele weken geleden mocht ik Rita Van Pelt van De Lokeend in Antwerpen interviewen. De Lokeend is één van mijn favoriete plekjes en tevens één van de vele verborgen pareltjes in de stad.

Rita en Max van De Lokeend leerde ik kennen via één van de professoren (een culinaire smaakmeester die me verschillende heerlijke plaatsen leerde ontdekken) waarmee ik ooit samenwerkte aan de Universiteit te Antwerpen. Hij nam me hier mee naartoe toen hij een gastentafel had georganiseerd voor onze collega’s. Het was een donkere winteravond en toch was ik erg onder de indruk.

Sindsdien ben ik als gids vaak te gast bij De Lokeend. Ik bracht hier vele stadsliefhebbers en toeristen. De blik in de ogen van mensen die voor het eerst in De Lokeend komen is telkens wonderlijk. Wanneer je de poort aan de straatkant binnengaat, kan je het oude originele spoorlijntje volgen dat naar de patio en het oude pakhuis leidt.

In het interview vertelt Rita over de geschiedenis van het huis, de straat en De Lokeend. Je kan het interview met Rita hier beluisteren.

Je vindt De Lokeend in de Generaal Belliardstraat 11 te Antwerpen, waar je terecht kan voor gastentafels en feesten. Ze hebben een mooie zaal aan de voorkant van het huis, een prachtige oranjerie en binnentuin en een grote zaal bovenaan in het pakhuis. Ik kan dit adresje alleen maar aanbevelen, zo tafelen op dit prachtige adresjes… én de eendenborst is er overheerlijk!

Groet, Katrien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s